Opening forensisch DNA laboratorium

De launch van het forensisch DNA laboratorium in het Medisch Wetenschappelijk Instituut (MWI) heeft op 17 december 2012 in aanwezigheid van de gehele justitiƫle top plaatsgevonden. Prof. Dr. Malti R. Adhin, hoofd van het forensisch DNA lab, verzorgde een presentatie en een rondleiding. Het volledig proces van de categorisatie van de sporen, het isoleren van DNA, het kwantificeren en vermenigvuldigen van het DNA (met de Polymerase Chain Reaction PCR-technologie) en uiteindelijk de DNA profilering/ analyse wordt nu uitgevoerd in Suriname.

PresentationMR

Tijdens de toast hebben verschillende sprekers aangegeven onder de indruk te zijn van het functioneren van het laboratorium en hebben het belang van een Surinaams forensisch DNA laboratorium benadrukt. Minister Edward Belfort heeft eveneens zijn erkentelijkheid uitgesproken aan de Nederlandse zaakgelastigde en de Amerikaanse Ambassadeur voor hun ondersteuning. Hij feliciteerde voorts het MWI en in het bijzonder Prof. Dr. Malti Adhin en de gehele gemeenschap met deze mijlpaal voor de Surinaamse rechtsgang.

De Surinaamse justitie heeft met de introductie van de forensische DNA-testing de beschikking gekregen over een uiterst sterk hulpmiddel voor bewijsvoering.