Samenwerking

LOKAAL

  1. Ministerie van Volksgezondheid: Een sterke samenwerking is aanwezig met name voor het opzetten van nieuwe testen, alsook voor de dienstverlening in het kader van nationale programma’s zoals Influenza en HIV-EID.
  2. Gezondheidszorginstanties: Vanwege de diverse testen is voor de logistiek een goede relatie met de ziekenhuizen, de Medische Zending, het BOG, het Malariaprogramma, het Nationaal Aids-programma en de RGD onmisbaar. Voor de testanalyse is er regelmatig contact met huisartsen en medische specialisten.
  3. Ministerie van Justitie en Politie: Vanwege het opzetten van het forensisch DNA onderzoek is een intensieve samenwerking nodig met zowel de SFI-commissie, de Justitiële Dienst, de forensische opsporing alsook met het Openbaar Ministerie.
  4. PAHO office in Suriname: De actieve participatie in AMI/RAVREDA activiteiten verloopt via de PAHO.
  5. Amerikaanse Ambassade in Suriname: Zowel de PEPFAR-activiteiten, alsook het opzetten van een forensische DNA databank, verlopen via de Amerikaanse Ambassade.

INTERNATIONAAL

  1. Centers for Disease Control and Prevention (CDC): De aansluiting bij het internationale Influenza Quality Assessment Program, vereist een direct contact met de EQAP Influenza Division.
  2. Global HIV/AIDS Program: De aansluiting bij het internationale HIV Quality Assessment Program, vereist een direct contact met de International Laboratory Branch (HIV-EID).
  3. Centers for Disease Control and Prevention (CDC) in Atlanta: In het kader van het malaria onderzoek is er een goede samenwerking met de Malaria branch van de CDC.
  4. Amazon Malaria Initiative (AMI-RAVREDA): samenwerking voor malaria onderzoek met de Amazone landen.
  5. PEPFAR: de verschillende activiteiten van de afdeling Biochemie met betrekking tot HIV.
  6. Nederlands Forensisch Instituut (NFI) i.v.m. het forensisch DNA onderzoek.
  7. Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) te Leiden i.v.m. samenwerking voor onderzoek en diagnostiek van Infectieziekten.